Kontakt Vad vi har gjort April78 Startsida
 

Att ha roligt. Det är vad de har haft inpräntat i sig från de var små. Och det är anledningen att April78 finns. April78 är helt enkelt väldigt roligt. För roligt att strunta i.

Elin och Benny föds i april 1978, med bara en dags glapp. 11:e respektive 13:e april. Tjugofem år senare fixar de båda vännerna en brakfest till 25-årskalas. Det blir en sjukt rolig kväll. När 26-årsdagen sedan börjar närma sig året därpå börjar de fundera över vad de skulle kunna hitta på för att ha en lika rolig fest igen. Fast annorlunda.

Som de två ekonomiska idioter de är bestämmer de sig för att fira sina födelsedagar med att släppa en skiva med två metal/hardcore-band. En vinylsingel. Passionen för detta aningen svårtillgängliga musikformat är helt enkelt för stor för att strunta i. April78 skapas.

Skivan blir skitfin. Omslaget hur snyggt som helst. Låtarna på skivan sitter som en slägga i fontanellen. Det ena bandet passar på att spela på Hultsfredsfestivalen två månader efter skivsläppet. Det andra bandet hakar på Ozzfest-turnén i USA och säljer tiotusentals album till metalkids över hela världen. Hur roligt som helst!

April78 vill fortsätta att ha roligt. Och de vill dela det roliga med alla andra som gillar samma slags musik som dem och vars hjärtan klappar för samma fotbollsklubb som deras hjärtan slår dubbelslag för. Så enkelt är det.